Interest in pursuing international careers has soared in recent years,enhanced by chronic (长久的) personnel shortages that are causing companies to search beyond their home borders for talent.
Professionals seek career experience outside of their home countries for a variety of reasons. They may feel the need to recharge their batteries with a new challenge. They may want a position with more responsibility that encourages creativity and initiative. Or they may wish to expose their children to another culture, and the opportunity to learn a second language.
When applying for a job, one usually has to submit a resume or curriculum vitae (CV). The two terms generally mean the same thing: a one-or two-page document describing one ' s educational qualifications and professional
experience. However, guidelines for preparing a resume are constantly changing. The best advice is to find out what is appropriate regarding the corporate (公司) culture, the country culture, and the culture of the person making the hiring decision. The challenge will be to embrace two or more cultures in one document.The following list is a good place to start.
● "Educational requirements differ from country to country. In almost every case of 'cross-border' job hunting, just stating the title of your degree will not be an adequate description. Provide the reader with details about your studies and any related experience."
● Pay attention to the resume format you use-chronological or reverse-chronological order. Chronological order means listing your 'oldest' work experience first. Reverse-chronological order means listing your current or most recent experience first. Most countries have preferences about which format is most acceptable. If you find no specific guidelines, the general preference is for the reverse-chronological format."
● If you are submitting your resume in English, find out if the recipient (收件人) uses British English or American English because there are variations between the two versions. For example, university education is often referred to as 'tertiary education' in the United Kingdom, but this term is almost never used in the United States. A reader who is unfamiliar with these variations may assume that your resume contains errors.
1.Companies are hiring more foreign employees because ______.
A.they find foreign employees are usually more talented
B.they need original ideas from employees hired overseas
C.they want to expand their business beyond home borders
D.they have difficulty finding qualified personnel at home
2.The author believes that an individual who applies to work overseas______.
A.is usually creative and full of initiative
B.aims to improve his foreign language skills
C.is dissatisfied with his own life at home
D.seeks either his own or his children's development
3.When it comes to resume writing, it is best to ______.
A.take cultural factors into consideration
B.learn about the company's hiring process
C.follow appropriate guidelines for job hunting
D.know the employer's personal likes and dislikes
4.When writing about qualifications, applicants are advised to _______.
A.stress their academic potential to impress the decision maker
B.give the title of the university degree they have earned at home
C.provide a detailed description of their study and work experiences
D.highlight their keen interest in pursuing a 'cross-border' career
5.According to the author's last piece of advice, the applicants should be aware of ______.
A.the different educational systems in the US and the UK
B.the differences between the varieties of English
C.the recipient's preference with regard to the format
D.the distinctive features of American and British cultures
1.【答案】D。解析：细节题。文章第一段中原文"enhanced by chronic (长久的) personnel shortages that are causing companies to search beyond their home borders for talent"，即长期的人才匮乏使得公司去海外寻找人才。
2.【答案】D。解析：细节题。文章第二段中第一句话"Professionals seek career experience outside of their home countries for a variety of reasons."(个人寻找去海外工作的机会的原因多种多样)，然后整个第二段列举了这些可能的原因。A、B、C 项都是为了自己的发展，第二段"expose their children to another culture"这句话则是为了孩子的发展，所以 D 是正确答案。
3.【答案】A。解析：细节题。原文第三段提到"The best advice is to find out whatis appropriate regarding the corporate (公司) culture, the country culture, and the culture of the person making the hiring decision. The challenge will be to embrace two or more cultures in one document."即最好的(写简历的)办法是适应各种文化，包括公司文化，国家文化，以及做出雇佣决定的那个人的文化喜好。而且还进一步说明，这种适应各种文化因素的挑战性在于要把两种或多种文化结合在一份简历里。由此，可以得出，这段想要强调的内容就是写简历要把文化因素考虑进去，即 A 选项。
4.【答案】C。解析：细节题。原文中提到要"Provide the reader with details aboutyour studies and any related experience."即提供有关个人学习和相关经验的具体情况，与答案 C 相符。
5.【答案】B。解析：细节题。原文最后一段提到"find out if the recipient (收件人) uses British English or American English because there are variations between the two versions."即要搞清楚收件人是使用英式英语还是美式英语，因为英式和美式有一些不同。所以，申请者应该关注英语不同变体之间的差别。故选 B。