新疆银行招聘

考试
项目

新疆公务员事业单位教师招聘银行招聘农信社国企公选MHK

国家公务员兵团公务员医疗卫生特岗教师教师资格选调生招警更多

热点推荐

您现在的位置:首页 >银行招聘 > 考试题库 > 英语 >

2021新疆银行考试:英语模拟试题练习(四)

2020-11-09 10:43:03| 来源:中公教育

2021银行秋季校园招聘正式开启备考阶段,新疆银行招聘信息网为大家整理汇总行测、综合知识、英语等模拟试题,希望大家每天坚持练习,积极备考。最后想告诉大家的是,孰能生巧才是“制胜法宝”。今天为大家整理出2021银行考试题库,供各位考生复习备考,并祝大家早日入行!

阅读理解

A new Chinese-led international development bank announced its first four loans on Saturday, pledging to lend $509 million for projects to spread electric power in rural Bangladesh, upgrade living conditions in slums in Indonesia, and improve roads in Pakistan and Tajikistan. At the first of the annual general meetings of the institution, the Asian Infrastructure Investment Bank, the bank's president, Jin Liqun, said the projects were financially sound and environmentally friendly and had been accepted by the people in the project areas.

The road in Tajikistan is just three miles long, but it will help clear traffic congestion on an important trading route near the capital, Dushanbe. A$100 million loan to Pakistan is for 40 miles of highway in Punjab Province that would complete the last section of a national artery, the M-4, the bank said.

Three of the projects are being financed with other institutions — the Asian Development Bank, the World Bank, and the European Bank for Reconstruction and Development — an approach that allowed the new bank to begin the projects quickly. The bank's $165 million loan to expand electricity in rural areas of Bangladesh is its only stand-alone project. By financing projects with long-established institutions, the Beijing-based bank was able to move quickly because work on meeting environmental standards and procurement policies had been completed, staff members at the bank said.

Although the new bank was China's idea, it is intended to operate as an international bank dedicated to improving the basic structures and facilities needed to stimulate development across Asia, Mr. Jin said at a news conference

on Saturday. Unlike the World Bank and the Asian Development Bank, the Asian Infrastructure Investment Bank places less emphasis on the reduction of poverty, he said. The bank "was born with the birthmark of China, but its upbringing is international," Mr. Jin said. Referring to the three other institutions that will finance the projects, he said, "We can work wonderfully together."

The new bank is being watched closely. The United States refused to join when it was offered membership in 2014. Japan has also not sought membership in the bank. But President Obama's administration was mostly concerned that the bank would challenge the current development architecture, the Bretton Woods system established under the leadership of the United States after World War II.

In the past year, Mr. Jin has worked to reassure Washington, largely by agreeing to choose projects that have already been approved by the World Bank, the Asian Development Bank and the European bank. He has also emphasized that the new bank will be more streamlined and strive to be "lean, green and clean."Britain was the most eager of the Western democracies to join the bank, and it broke ranks with the United States and became a member in the fall of 2014.Other members of the European Union, including France and Germany, rushed in after

Britain. The withdrawal of Britain from the European Union is not expected to affect its relationship with the bank, Mr. Jin said."I believe the United Kingdomwill continue to play an important role in the development of the bank," he said at the news conference. Asked if he believed that Britain's decision showed that the old guard was crumbling quicker than he expected, Mr. Jin diplomatically replied that he had detected no such signs.

Two dozen countries have expressed interest in joining the bank, and theysent observers to the two-day meeting, Mr. Jin said. The new members would come from Eastern Europe, Latin America and Africa, and could join as early as next year.

1.The Asian Infrastructure Investment Bank's first four loans will goto the following countries except ______.

A.Tajikistan

B.Pakistan

C.Bangladesh

D.India

2.About the four projects, which one of the following statements is false?

A.Local people welcome the projects.

B.The Asian Infrastructure Investment Bank can start the projects quicklywith the finance of other institutions.

C.The project in Bangladesh is also financed with other institutions.

D.The project will only improve road in Tajikistan by three miles but itwill do great help.

3.Mr. Jin agrees with the following ideas except ______.

A.The Asian Infrastructure Investment Bank will be devoted to improvedevelopment in Asia

B.The Asian Infrastructure Investment Bank will work together with the World bank, the Asian Development Bank and the European Bank for Reconstruction and

Development

C.The Asian Infrastructure Investment Bank will pose a challenge to the United States

D.World Bank and the Asian Development Bank emphasize more on poverty reduction than Asian Infrastructure Investment Bank does

4.What does "lean" mean in Paragraph 6?

A.Be well funded.

B.Be less redundant.

C.Be less corrupted.

D.Be well organized.

5.According to the article, which one of the following statements is true?

A.United States and Japan will join the Asian Infrastructure Investment Bank soon.

B.More countries are interested in the membership in the bank.

C.Germany and France will join the bank soon.

D.Britain's exit from European Union will have an impact on its membership in the bank.

 

答案解析:

1.【答案】D。解析:细节题。根据文章第一段可知,亚洲基础设施投资银行的首批四个贷款项目用于在孟加拉国乡村地区普及电力供应,提高印度尼西亚贫民窟的生活条件,以及改善巴基斯坦和塔吉克斯坦的道路状况。除了印度以外的其他三个国家都有提到,所以正确答案是 D。

2.【答案】C。解析:细节题。根据文章第一段的最后一句...the projects were financially sound ...and had been accepted by the people in the project areas.可知 A 项表述正确;根据文章第三段中 Three of the projects are being financed with other institutions ...that allowed the new bank to begin the projects quickly. 可知 B 项表述正确;同样根据文章第三段第二句可知孟加拉国是亚投行唯一一个独立出资的项目,也就是说没有其他机构投资,所以 C 项表述错误;根据文章第二段可知虽然在塔吉克斯坦修建的这条公路只有三英里长,但它将有助于改善首都杜尚别附近一条重要贸易线路的交通拥堵情况。所以 D 项表述正确。题干中让选错误的一项,故正确答案为 C。

3.【答案】C。解析:细节题。题干让选出金先生不支持的一项,实际也是让选出表述错误的一项。根据文章第四段...it is intended to operate as an international bank dedicated to improving the basic structures and facilities ...across Asia.可知 A 项表述正确;同样根据第四段...the Asian Infrastructure Investment Bank places less emphasis on the reduction of poverty, ..可知世界银行和亚洲开发银行更加关注减少贫困,所以 D 项表述正确;根据第四段最后一句 We can work wonderfully together.可知 B 项表述正确。而 C项文中并没有提到。文中只是提到美国拒绝加入亚投行,声称不确定亚投行会是否能合规,但是并不是说亚投行会对美国造成威胁。故正确答案为 C。

4.【答案】B。解析:词义猜测题。题干:第六段中的"lean"是什么意思? He has also emphasized that the new bank will be more streamlined and strive to be "lean, green and clean."(他还强调亚投行的结构将会较为精炼,努力做到"精干、廉洁和绿色")。lean 前面的 more streamlined 表示精简的,可以推断出 lean 的词义。Be well funded 资

金充足;Be less redundant 不冗余;Be less corrupted 不腐败;Be well organized 组织性很强。故选 B。

5.【答案】B。解析:细节题。题干:根据文意,下列哪个表述是正确的?文中说 Washington has shown no signs of wanting to join the new bank(华盛顿一直没有显示出想要加入的迹象),判断 A 表述错误。根据 Other members of the European Union,including France and Germany, rushed in after Britain(包括法国和德国在内,欧盟的其他一些成员也很快加入)可以判断 C 表述错误。根据 The withdrawal of Britain from theEuropean Union is not expected to affect its relationship with the bank(英国退出欧盟不会对它与亚投行的关系产生影响)可以判断 D 表述错误。根据 Two dozen countries haveexpressed interest in joining the bank(有二十多个国家表达了加入亚投行的意向)可以判断 B 表述正确,故选 B。

以上就是2021新疆银行考试:英语模拟试题练习(四)的全部内容了,希望能够帮助考生顺利备考!

更多新疆银行考试信息,请关注新疆人事考试中心

招考信息汇总 报名入口 笔试通知 面试通知
公示公告 报考指导 阅读资料 考试题库
2021银行公告预约 面授课程 网校课程 直播课

新疆银行招录信息欢迎关注新疆银行招聘考试网

或关注新疆中公教育官方微信号(xjoffcn),及时掌握公考资讯!

 注:本站稿件未经许可不得转载,转载请保留出处及源文件地址。
(责任编辑:冯月焓)

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

新疆中公教育

各类公职考试信息公众号(xjoffcn)

立即关注

热门招聘关注查看备考干货关注查看实时互动关注查看

微信公众号
微博二维码
咨询电话(10:00-19:00)

0991-4531023

在线客服 点击咨询

投诉建议:400 6300 999