新疆银行招聘

考试
项目

新疆公务员事业单位教师招聘银行招聘农信社国企公选MHK

国家公务员兵团公务员医疗卫生特岗教师教师资格选调生招警更多

热点推荐

您现在的位置:首页 >银行招聘 > 考试题库 > 英语 >

2021新疆银行考试:英语模拟试题练习(五)

2020-11-09 10:44:23| 来源:中公教育

2021银行秋季校园招聘正式开启备考阶段,新疆银行招聘信息网为大家整理汇总行测、综合知识、英语等模拟试题,希望大家每天坚持练习,积极备考。最后想告诉大家的是,孰能生巧才是“制胜法宝”。今天为大家整理出2021银行考试题库,供各位考生复习备考,并祝大家早日入行!

The very loans that are supposed to help seniors stay in their homes are in many cases pushing them out.

Reverse mortgages, which allow homeowners 62 and older to borrow money against the value of their homes and not pay it back until they move out or die,have long been fraught with problems. But federal and state regulators are

documenting new instances of abuse as smaller mortgage brokers, including former subprime lenders, flood the market after the recent exit of big banks and as defaults on the loans hit record rates.

Some lenders are aggressively pitching loans to seniors who cannot afford the fees associated with them, not to mention the property taxes and maintenance. Others are wooing seniors with promises that the loans are free money that can be used to finance long-coveted cruises, without clearly explaining the risks. Some widows are facing eviction after they say they were pressured to keep their name off the deed without being told that they could be left facing foreclosure after their husbands died.

Now, as the vast baby boomer generation heads for retirement and more seniors grapple with dwindling savings, the newly minted Consumer Financial Protection Bureau is working on new rules that could mean better disclosure for consumers and stricter supervision of lenders. More than 775,000 of such loans are outstanding, according to the federal government.

Concerns about the multibillion-dollar reverse mortgage market echo those raised in the lead-up to the financial crisis when consumers were marketed loans — often carrying hidden risks — that they could not afford.

"There are many of the same red flags, including explosive growth and thefact that these loans are often peddled aggressively without regard tosuitability," said Lori Swanson, the Minnesota attorney general, who is working on reforming the reverse mortgage market.

1.What can we learn about mortgage loans from the first two paragraphs?

A.The loans help seniors stay in their homes.

B.The loans are actually expelling seniors.

C.The reverse mortgage only welcomes seniors 62 and older.

D.Seniors can apply for reverse mortgage freely.

2.The problem of reverse mortgage refers to ______.

A.some lenders are pleased to lend money to seniors

B.the borrowers cannot pay back the money as expected

C.federal and state regulators are documenting new instances of abuse

D.former subprime lenders go bankrupt

3.The underlined word "foreclosure"(line 6, paragraph 3) most probably

implies ______.

A.the widows were pressured to lose their names

B.the seniors couldn't enjoy their cruises finally

C.the widows may be evicted from their houses

D.the widows had misunderstood the reverse mortgage

4.Which of the following is true about the new rules from CFPB?

A.The rules are good for lenders while adverse to borrowers.

B.The baby boomer phenomenon helps seniors to save money.

C.Consumers can better understand reverse mortgage.

D.The rules will be stricter for consumers.

5.The "red flags" of reverse mortgage don't include ______.

A.explosive growth

B.never considering suitability

C.leading to financial crisis

D.the reform of reverse mortgage market

 

答案解析:

1.【答案】B。解析:细节题。第一段开门见山地指出,在许多情况下,贷款(即指下文的反向抵押贷款)使得老人居无定所,因此 A 项不正确。C, D 两项中,"only"和"freely"措辞太绝对,与文章内容不符,故排除。只有 B 项符合题意。

2.【答案】B。解析:细节题。题目要求找出反向抵押贷款所遇到的问题,故可将本题答案初步定位至文章的二三段。根据还贷拖欠情况屡创新高和贷款方把钱贷给那些无法支付相关费用的老人可知,反向抵押贷款最大的问题是借贷者无法按预期还贷,B 项正确。A, C, D 项虽然说法上无太大错误,但明显答非所问,故正确答案为 B。

3.【答案】C。解析:语义题。对生单词应根据其在句子中的成分和上下文语境进行推理。由生词所处句子的句意可知,该问题是孤寡妇人在丈夫死后所要面对的。根据上文推理可知,该问题是指房产问题,那么她们需要面对的应该是房产所有权的丧失。只有 C 项符合题意。

4.【答案】C。解析:推断题。第四段指出,随着大量婴儿潮时代出生的人步入退休阶段,更多的老年人正在努力解决积蓄减少这一困境,新成立的消费者金融保护局开始着手制定新的政策,这一举措可能意味着消费者会拥有更好的知情权,借贷方面面临更为严格的监管,因此只有 C 项符合题意。

5.【答案】D。解析:细节题。red flags 不仅可以表示红旗,还可以指危险信号,由上下文可知,此处即为"危险信号"。根据最后两段可知,A, B, C 项中的爆炸性增长,未考虑是否合适和引发经济危机,都是反向抵押贷款给市场带来的危险信号,均不符合题意,只有 D 项不属于危险信号,符合题意。

以上就是2021新疆银行考试:英语模拟试题练习(五)的全部内容了,希望能够帮助考生顺利备考!

更多新疆银行考试信息,请关注新疆人事考试中心

招考信息汇总 报名入口 笔试通知 面试通知
公示公告 报考指导 阅读资料 考试题库
2021银行公告预约 面授课程 网校课程 直播课

新疆银行招录信息欢迎关注新疆银行招聘考试网

或关注新疆中公教育官方微信号(xjoffcn),及时掌握公考资讯!

 注:本站稿件未经许可不得转载,转载请保留出处及源文件地址。
(责任编辑:冯月焓)

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

新疆中公教育

各类公职考试信息公众号(xjoffcn)

立即关注

热门招聘关注查看备考干货关注查看实时互动关注查看

微信公众号
微博二维码
咨询电话(10:00-19:00)

0991-4531023

在线客服 点击咨询

投诉建议:400 6300 999